• In English
  • Забезпечення простежуваності харчових продуктів
    , опубліковано 15 Грудня 2022 року о 12:52

    Східне міжрегіональне головне управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні інформує, що згідно п. 74 ч. 1 ст. 1 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» простежуваність це можливість ідентифікації та відстеження харчових продуктів, продуктивних тварин, а також речовин, що призначені для включення або очікується, що вони будуть включені до харчових продуктів, на всіх стадіях виробництва, переробки та обігу.

    Статтею 22 згаданого закону встановлені вимоги до забезпечення простежуваності, серед яких є те, що простежуваність харчових продуктів, тварин, призначених для виробництва харчових продуктів, або речовин, що призначені для включення або очікується, що вони будуть включені до харчових продуктів, повинна бути забезпечена операторами ринку на всіх стадіях їх виробництва та обігу.

    З більш детально інформацією про вимоги до простежуваності та обов’язками операторів ринку для її дотримання можна ознайомитись за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/771/97-%D0%B2%D1%80#Text.