• In English
  • Умови експорту та транзиту підконтрольних Держпродспоживслужбі вантажів через державний кордон ЄС, які походять з не ухвалених потужностей
    , опубліковано 12 Травня 2022 року о 12:07

    За результатами перемовин Держпродспоживслужби з Європейською Комісією та країнамичленами ЄС, додатково досягнуто тимчасових домовленостей щодо здійснення транзиту виключно через порти Румунії до третіх країн м’яса свинини та яловичини, а також та м’ясних продуктів та композитних продуктів з цих видів м’яса, оброблених відповідно до категорій обробок B-F (відповідно до пункту 1 додатку XXVI до Регламенту (ЄС) № 2020/429).

    При цьому, зазначені вантажі мають відповідати таким вимогам:

    • супроводжуватися міжнародним ветеринарним сертифікатом, який вимагається країною-імпортером (країною-призначення);
    • транспортуватися у закритих контейнерах з потужностей походження до країни-імпортера (країни-призначення);
    • оператор ринку має завчасно повідомляти відповідний прикордонний пункт контролю про ввезення таких вантажів шляхом заповнення першої Частини 1 загального документа здоров’я для ввезення (CHED-P) через інформаційну систему ЄС – TRACES NT;
    • ввозитися та вивозитися з території ЄС через схвалені прикордонні пункти контролю.

    Для сертифікації підконтрольних вантажів для транзиту через територію ЄС з України необхідно використовувати виключно оновлені форми сертифікатів здоров’я, опубліковані на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби за посиланням: https://dpss.gov.ua/mizhnarodne-spivrobitnictv/veterinariya-ta-bezpechnist/sertifikati-na-eksport-z-ukrayini.