• In English
  • Політика конфіденційності та захисту персональних даних

    Загальні положення

    Ця Політика конфіденційності описує, як Східне міжрегіональне головне управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні (далі — Міжрегіональне головне управління) збирає, використовує, передає, зберігає персональні дані, які ми автоматично отримуємо, коли ви використовуєте наші веб-ресурси, або які можуть бути безпосередньо надані нам вами за допомогою Сайту.

    Збір та використання персональних даних

    Володільцем та розпорядником персональних даних користувачів Сайту є Міжрегіональне головне управління.

    При використанні користувачем сервісів Сайту Верховною Радою України здійснюється обробка даних користувача, а саме:

    • даних, що надаються користувачем як при заповненні реєстраційних форм, так і в процесі користування сервісами;
    • файли cookie;
    • ір-адреси;
    • параметри і налаштувань інтернет-браузерів (User-agent).

    Міжрегіональне головне управління збирає тільки ті персональні дані (наприклад, Ваше ім’я і прізвище, логін і пароль доступу, адреса електронної пошти, номер контактного телефону, дата народження, стать і т.д.), які свідомо і добровільно надані Вами як суб’єктом персональних даних в цілях використання сервісів Сайту, що відповідно до вимог законодавства є згодою суб’єкта персональних даних на обробку своїх персональних даних відповідно до сформульованої в цій Політиці мети їх обробки.

    При відвідуванні Сайту можуть фіксуватись всі входи до системи. Інші відомості по трафіку користувача не обробляються і не зберігаються.

    Звертаємо Вашу увагу: ми обмежуємся збором мінімального обсягу інформації, необхідного виключно для виконання запиту суб’єкта персональних даних. У будь-якому випадку, коли запитується необов’язкова до надання інформація, користувача буде повідомлено в момент збору такої інформації.

    Ми не збираємо будь-яку інформацію, до обробки якої, законодавством встановлені певні вимоги, як-то інформацію про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, засудження до кримінального покарання в скоєнні злочину або засудження до кримінального покарання, а також даних, що стосуються здоров’я, статевого життя, біометричних або генетичних даних (відповідно до статті 7 Закону України «Про захист персональних даних»).

    Ми можемо збирати дані про статистику відвідування Сайту. Відомості можуть містити інформацію про з’єднання, трафік, браузер користувача, а також про дату, час, тривалість роботи в мережі Інтернет та знаходження на Сайті.

    Обробка персональних даних

    Обробка і зберігання наданих персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються і можуть зберігатись в Базі персональних даних чи окремій таблиці Бази даних Сайту.

    Цілі використання персональних даних

    Ваші персональні дані використовуються в цілях забезпечення надання Інтернет-сервісів Сайту, обміну інформацією/новинами, відносин у сфері реклами та комунікації відповідно та на виконання законів України, у тому числі, але не виключно:

    Термін зберігання персональних даних

    Персональні дані зберігаються на термін не більше, ніж це необхідно відповідно до мети їх обробки.


    Використання файлів cookie

    Cookie — це текстовий файл або файли, що містять невеликий обсяг інформації, які надсилаються веб-браузеру і зберігаються на пристрої користувача. До таких пристроїв можна віднести комп’ютер, мобільний телефон або інший пристрій, за допомогою якого користувач відвідує Сайт.

    Файли cookie можуть бути вічними (вони називаються постійними файлами cookie) і зберігатися в комп’ютері, поки користувач їх не видалить або тимчасовими (такі файли cookie називаються сесійними), тобто зберігаються тільки до закриття браузера. Крім того, файли cookie поділяються на основні (вони встановлюються безпосередньо відвідуваним Сайтом) і сторонні (встановлюються іншими веб-сайтами).

    Важливо:

    • при повторному відвідуванні користувачем Сайту, дані файлів cookie оновлюються;
    • у більшості випадків, веб-браузер за замовчуванням допускає автоматичне зберігання файлів cookie на пристрої користувача;
    • відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до опублікованих матеріалів та/або неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

    З більш розширеною інформацією Ви можете ознайомитись у нашій Політиці використання cookies.

    Важливо:

    варто нагадати, що повноцінна робота з Сайтом доступна тільки при використанні файлів cookie;

    Інформація про користувачів отримана за допомогою файлів cookie не продається і не поширюється у відкритому доступі, а також є власністю організації, якій належить ресурс.

    Взаємодія Сайту з іншими ресурсами

    При використанні користувачем сервісів, на сторінках Сайту можуть бути присутніми коди інших інтернет ресурсів і третіх осіб, в результаті чого такі інтернет ресурси і треті особи отримують Ваші дані. Отже, ці інтернет-ресурси можуть отримувати і обробляти інформацію, про те, що Ви відвідали ці сторінки, а також іншу інформацію, яку передає браузер користувача. Такими інтернет-ресурсами можуть бути:

    • системи збору та аналізу статистики (наприклад, Google Analitics, Hotjar та ін.);
    • соціальні плагіни мереж (наприклад, Facebook, Twitter, тощо).

    Дані, отримані від зазначених сервісів не зберігаються і не обробляються.

    Відповідно, якщо користувач в силу будь-яких причин не бажає, щоб зазначені сервіси отримували доступ до його персональних даних, користувач може за власним бажанням вийти зі свого аккаунта чи профіля, очистити файли cookie (через свій браузер).

    Надання інформації третім особам

    Міжрегіональне головне управління не здійснює передачу персональних даних третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання суб’єкта персональних даних або в інших випадках, викладених в цій Політиці.

    На Сайті можуть бути посилання на інші веб-сайти (виключно в інформаційних цілях). При переході по посиланню на інші веб-сайти дія цієї Політики на такі сайти поширюватися не буде. У зв’язку з чим, ми рекомендуємо переглядати політику в сфері конфіденційності і персональних даних кожного веб-сайту перед тим, як передавати будь-які персональні дані, за якими Вас можуть ідентифікувати.

    Захист персональних даних

    На виконання законодавства про захист персональних даних (у т.ч. міжнародного законодавства – GDPR ) веб-сайт гарантує їх безпеку.

    Поширення персональних даних без згоди суб’єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише (якщо це необхідно) в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

    Зміна Політики

    Ми можемо вносити зміни у цю Політику конфіденційності, у тому числі, при зміні вимог законодавства. Просимо вас час від часу ознайомлюватись із цією Політикою.