Перейти до основної сторінки
Відділом прикордонного інспекційного контролю «Полтава» управління державного контролю на кордоні, постійно проводиться державний контроль яєць курячих харчових в режимі експорту з України.
Під час здійснення заходів державного контролю інспектори дотримуються вимог законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварини.
Яйця, які використовуються для харчування населення і промислової переробки на продукти харчування і призначені для реалізації в України, а також на експорт, відповідають вимогам ДСТУ 5028:2008 IQS 1180/1988. Шкаралупа – чиста, непошкоджена, без видимих змін структури, без слідів крові чи посліду. Запах – природний. До строку зберігання не зараховують день знесення яєць. Термін зберігання яєць 90 діб за температури від -2 до 0 С. Відносна вологість у складських приміщеннях – у межах від 70 % до 75 %.
Пакуються яйця у спеціальний прес-картон або лотки (комірки). Лотки розміщують у коробки з гофрованого картону окремо за видом та категорією.
Залежно від якості та терміну зберігання до дня реалізації (від виробника до споживача) яйця підрозділяють на класи для експорту:
Залежно від маси харчові яйця підрозділяють на категорії:
Обов’язкове маркування кожної коробки яєць на етикетці транспортної тари вказують:
Для перевезення харчових курячих яєць використовують морські рефрижераторні контейнери.
При дотриманні всіх вище згаданих вимог видається міжнародний ветеринарний сертифікат на м’ясо, м’ясні та молочні продукти, рибу і рибопродукти / затвердженої форми, які експортуються з України.
Попередня
Наступна