• In English
  • Безпечність харчових продуктів в системі державного контролю та в межах харчового ланцюга
    , опубліковано 20 Травня 2022 року о 11:03

    Східне міжрегіональне головне управління Держпродспоживслужби на державному кордоні, як територіальний орган Держпродспоживслужби в межах затвердженої зони обслуговування, займає першу ланку системи державного контролю харчових продуктів, у т.ч. тваринного походження, які ввозяться на митну територію України, з метою підтвердження їх відповідності законодавству України та задоволення харчових потреб населення.

    З метою реалізації вимог Закону України «Про державний контроль за дотримання законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» забезпечується безперебійність здійснення вичерпного переліку заходів контрою, шляхом застосування перевірок вантажів.

    Контроль обігу безпечних харчових продуктів є одним з ключових завдань Держпродспоживслужби, яка розуміючи виклики перед якими стоїть Україна та її громадяни, здійснює усі необхідні заходи направлені на збільшення обсягів постачання на територію України харчових продуктів та інших підконтрольних об’єктів, не зменшуючи якість свого контролюючого функціоналу.

    Наразі в Україні ‒ діє військовий стан. Наші громадяни, іноземні друзі, волонтери та партнери роблять свій внесок в тяжкий час, як збір продуктів харчування та приготування їжі для цивільного населення та особистого складу війська України.

    З метою підвищення рівня обізнаності усіх, хто може бути причетним до обігу харчових продуктів, у т.ч. споживачів, радимо ознайомитись з порадами, які дозволять убезпечити споживачів від харчових отруєнь та харчової токсикоінфекції.

    УВАГА!

    Особлива увага має приділятися харчовим продуктам, які було отримано від цивільного населення, а саме: кондитерські і кулінарні вироби, напівфабрикати з м’яса, риби (фарш, котлети, кров’яні та домашні ковбаси, тощо) домашнього виготовлення, а також грибні та плодоовочеві, м’ясні та рибні консерви, виготовлені в домашніх умовах.